Start side

Fødselsberetning

Barnedåb

0-1 år

1-2 år

2-3 år

3-4 år

Mine mål

Mine tænder

Mors og fars hjemmeside

Lauras hjemmeside

Da jeg kom til verden.

Det hele startede Lørdag d. 20. august om morgnen, med at mor havde små veer. Omkring kl. 19.00 var veerne blevet regelmæssige, med 4 min. imellem og 1 min. varighed.Så vi var en tur på fødegangen, hvor mor fik at vide, at livmoderhalsen var udslættet, men livmodermunden er helt lukket. Så vi bliver sendt hjem igen.
Søndag er veerne blevet uregelmæssige, men mor har mere ondt end lørdag. Ca. kl. 11.00 tager vi igen til fødegangen, i håb om, at der er sket noget mere. Men der er ingen ændring, bort set fra at mor har meget ondt. Så vi må hjem igen.
Kl. 20.00 tager vi igen af sted til fødegangen. Mor mener, at hvis der ikke er sket mere, må der være noget galt, for det gør bare ondt. Mor og far få da at vide, at mor er en finger åben. Vi må hjem en gang til. Mor få en sove-cocktail (2 stk. Pamol og en indslumringspille) med hjem, så hun kan sove lidt. Mor få da også sovet lidt mellem veerne, men det er ikke meget.
Mandag, da mor har været ude med Trille (hunden), lægger hun sig på sofaen, hun har bare helt vildt ondt. Kl. 12.00 kører vi igen til fødegangen. Denne gang få vi lov til at blive ”jubii”. Jordmoderen (Henny), kan fortælle, at mor nu er 3 cm åben, og at der stå en fin blære af fostervand foran mit hoved.
Efter at der er blevet kørt en CTG kurve, få mor hospitals tøj på. Efter en halv times tid, få vi en fødestue.
Kl. 15.00 kommer mor i badekar, for at se om det kan hjælpe lidt på smerterne. Kl. 15.30 må mor op af badekaret, for hun syntes ikke det er så rart at ligge der mere.
Henny undersøger mor, og kan fortælle at hun nu er 8 cm. åben. Puha 5 cm. på 3 timer, det gå stærkt.
Kl. 16.20 gå vandet, det er lysegrønt. Kl. 16.35 er mor helt åben, og hun få presseveer.
Kl. 17.00 er der ikke sket noget, jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal vende hovedet for at komme ud.
Kl. 17.30 få mor ve-stimulerende drop, for hun har ikke regelmæssige veer, og har ikke haft det siden søndag morgen, og nogle af veerne er ”snyde” veer.
Kl. 17.40 gå det meget bedre, far kan lige se mit hoved. Og kl. 17.50 bliver mor bedøvet i mellemkødet, så Henny kan klippe i mor. Henny klipper i mor lige inden jeg bliver født kl. 17.58.
Jeg kan ikke trække vejret, så Henny suger mig. Det hele gå så stærkt, men pludselig er der mange mennesker på stuen, og jeg bliver fjernet fra mors mave. Jeg kommer dog hurtigt tilbage til mor igen. Mors moderkage vil ikke give slip, og efter utallige forsøg på at rykke den ud, bliver Henny enig med lægen om, at mor skal på operationsbordet, for ud skal den.
Kl. 18.55 henter de mor, jeg er sammen med far. Mor kommer tilbage ca. kl. 20.00 hvor jeg få lov til at ligge på mors mave igen. Mor har heldigvis kun fået en spinal-blokade, så hun er vågen da hun kommer tilbage til far og mig.
Vi få et værelse på fødegangen, hvor vi få lov til at sove. Alt i alt en rigtig dejlig behandling. Der skal lyde et stort tak til personalet på fødegangen på Randers Centralsygehus og speciel stor tak til Henny.

Jeg vejede 2710 g. og var 49 cm. lang.

Knus fra Sara Thorning Dreier